Test system of crimped terminals used on electrical cables assemblies

Elektromos vezetékek krimpelt termináljainak tesztelésére szolgáló rendszer

A CT_TEST az elektromos kábelek krimpelt végződéseinek/termináljainak tesztelésére szolgáló 6 vagy 8 érintkezős többcsatornás tesztrendszer (Multi-channel Test System of Crimped Terminals used on electrical cables), amely lehetőséget biztosít, hogy manuálisan vagy félautmata módszerrel, az elektromos kábelek krimpelt termináljai által létrehozott elektromos érintkezők minőségének felmérésére teszteket végezzünk.

Ez a rendszer a járművek esetében használt elektromos vezetékek vagy vezeték együttesek krimpelt csatlakozással összeillesztett termináljainak elektromos jellemzőiként meghatározott specifikációk teljesítésének tesztelésére lett létrehozva. A rendszer megengedi, hogy egyidejüleg 6 vagy 8 terminált teszteljünk, vagy választástól függően bármilyen más nagyobb számú elektromos vezeték krimpelt csatlakozással összeillesztett terminálját.
A rendszer lehetőséget kínál több információ megszerzésére a terminál és a vezető közötti elektromos érintkező minőségére vonatkozóan, valamint az érintekzési ellenállás érték időbeli változásának mértékére vonatkozóan a tesztelés különböző szakaszainak ideje alatt, valamint az érintkezési ellenállás mikro variációinak, melyeket “micro cuts” vagy “micro disturbances” néven is ismerünk, jelenlétére és számára vonatkozóan, amelyek túllépik a maximális időtartamra és értékre vonatkozó bizonyos határokat.

Ezen meghatározások megvalósítása érdekében a rendszer magába foglalja a következő alkotóelemeket:
DAQ/DMM Swith System – digitális multiméter 6 ½ digit, Keithley Integra 2700/2701 vagy 2750 modell, amely megengedi 2, illetve 5 scanner tipusú modul beszerelését a mérési egységbe
Scanner/képdigitalizáló/ – 20 feszültség csatornás plusz 2 áram cstornás multiplexer, Keithley 7700-as modell. Ezt a modult a DAQ/DMM rendszerbe szerelik.
Micro-cuts detektor – 6 vagy 8 csatornás modul az ellenállás mikro variációinak detektálására és megszámlálására használják, maximális értéke 256, OFRIM Engineering PDC -06/08 (Pulse Detector and Counter,6/8 canale) modell. Minden csatornának van két küszöbérték kijelzője, az egyik az idő küszöbérték mérésére (10µS és 20µS) másik pedig az ellenállás küszöbérték mérésére (1Ω és 2Ω), amely lehetővé teszi a használó számára, hogy a micro-cuts tipusú jelek meghatározására és megszámolására vonatkozó müszaki feltételeket kiválassza. A PDC-06/08 modult egy PC-hez csatlakoztatjuk egy PC-hez csatlakoztatjuk egy USB 2.0 tipusú interfészen keresztül, az adatok és vezéslés cseréjének megvalósítása érdekében a modul és a PC között.

OFRIM Engineering MCS -06/08 modell – konstans többcsatornás árramforrás, egyenáramú feszültség tipusú tápegység egy 6 vagy 8 többcsatornás U-I átalakítóval együtt. Az MCS-06/08 változat 100 mA állandó áramot biztosít a teszteléshez, azonos minden egyes tesztelési úthoz/érintkezéshez. Az MCSV-06/08 változat programálható, vagy kiválasztható értékű állandó áramot biztosít minden egyes áramkör teszteléshez, maximum 1 A/mm2.